Редки видове риби показват днес до Съдебната палата - ruse.utre.bg
Alternative Media Group

Редки видове риби показват днес до Съдебната палата

17 май 2015, 14:32 | RuseUtre
  • Снимка:
    снимка, aquariumbg.com

Гражданите ще могат да научат повече за Дунав и притоците й

Образователно събитие на WWF, посветено на реките и техните обитатели се провежда в Русе днес. От 11 до 13 ч и от 17 до 20 ч до Съдебната палата (откъм улица „Църковна независимост“)  гражданите ще имат възможност да видят на живо някои от редките видове, да научат повече за Дунав и притоците й, както и да се включат в образователни игри с награди.

Русе е един от седемте български града, участващи в тура на WWF, който ще премине под мотото „Да освободим реките от прегради, да спрем унищожаването им, за да има живот за техните обитатели“.Фокус са река Дунав и нейните притоци. Турът ще посети София, Лом, Плевен, Русе, Велико Търново, Трявна и Габрово и се осъществява в  рамките на проект на Лайф + Свободни риби.

Много от обитателите на реките в България са изправени пред сериозни заплахи. Въпреки намаляването на промишленото замърсяване през последните две десетилетия, популациите на редица видове не могат да се възстановят заради съществуващите прегради по реките, които пречат на рибите да доплуват до подходящите за обитаването и размножаването им места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета