Преподаватели, докторанти и студенти с изложба на 264 издания - ruse.utre.bg

Преподаватели, докторанти и студенти с изложба на 264 издания

07 ноември 2016, 11:45 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Грамоти и парични награди получиха студенти за техните дипломни работи, автори и колективи бяха отличени

За 16-та поредна година преподаватели, докторанти и студенти в Русенския университет подредиха в изложба своите монографии, книги, учебници, дисертации, научни публикации и др. 264-те издания бяха събрани и подредени от екипа на Университетската библиотека.

„С тази изложба показваме, че продължаваме да правим мостове към бъдещето, да създаваме наука и да сме в полза на обществото“ – каза при откриването ректорът проф. Велизара Пенчева. Тя връчи и награди на отличените разработки – общо в 12 категории.

Първата награда в раздела за монографии е за доц. д-р Иванка Димитрова за разработката „Счетоводният анализ и счетоводната практика на предприятието“. Авторският колектив на „Ректорите. Спомени, интервюта, документи“ беше отличен в раздела за книги, заедно с проф. Бранко Сотиров за неговата книга-справочник „Метрология и измерительная техника“. „English for Occupation Therapy“ на ст. преп. д-р Лиляна Славянова е класирана на първо място в раздела за учебници, а за учебни пособия първа награда получи гл.ас. д-р Илияна Бенина. Ръководството „Формиране на комуникативни умения“ на гл.ас. д-р Валентина Василева, както и дисертациите на петима доктори на науките, също бяха отличени от комисията, ръководена от зам.-ректора по учебната дейност, проф. Пламен Кангалов. Грамоти и парични награди получиха студенти за техните дипломни работи, автори и колективи бяха отличени за сборници с доклади, научни публикации с висок Impact Factor и материали по международни проекти. В отделни категории бяха класирани вестници и рекламни материали.

Тази година в изложбата са представени 18 монографии и 22 книги, 2 от тях - художествена литература, 35 нови учебника и учебни пособия, 63 дисертации и автореферати, 10 дипломни работи, 46 научни публикации в български и чужди списания, от които 22 са с Impact Factor.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета