В Русенския университет представят технологии в помощ на хора с увреждания - ruse.utre.bg

В Русенския университет представят технологии в помощ на хора с увреждания

29 ноември 2016, 12:12 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

    Кампанията се реализира с финансовата подкрепа на Обществения борд на TELUS International Europe и с подкрепата на Националния алианс за социална отговорност, Община Русе и Русенския университет

Ще има и консултации за хора с тежки физически увреждания и техни близки

На 2 и 3 декември в зала 2.101 на Русенския университет ще бъдат представени помагащите технологии за контрол с поглед, които дават възможност на хора с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да общуват и да управляват компютър само с помощта на погледа. Събитието е част от информационната кампания “ЗДРАВЕЙ! ТОВА СЪМ АЗ!” на Фондация “АСИСТ – Помагащи технологии”, реализирана съвместно с Центъра за трансфер на технологии в Русенския университет.

Благодарение на помагащите технологии за контрол хората, които ги използват могат да изразяват своите чувства, нужди, желания, мнения; да общуват, да се учат, да се забавляват, да творят, да развият уменията и пълния си потенциал.

Събитието има четири модула, насочени към различни аспекти на разпространението и използването на нови подпомагащи технологии и различни заинтересовани страни:

•           Семинар: Съвременни помагащи технологии за контрол с поглед: възможности, използване в България, добри практики, европейският опит и политики.

•           Уъркшоп: Използване на помагащи технологии за контрол с поглед в работата с деца и възрастни с тежки физически увреждания-

•           Демонстрации: Възможност за собствен опит с технологии за контрол с поглед и други съвременни помагащи технологии.

•           Консултации: Консултации за хора с тежки физически увреждания и техни близки. Консултации за специалисти.

Кампанията се реализира с финансовата подкрепа на Обществения борд на TELUS International Europe и с подкрепата на Националния алианс за социална отговорност, Община Русе и Русенския университет.

Участието е безплатно! Необходима е регистрация на http://assistfoundation.eu/hello/

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета