Над 60 пациента потърсиха спешна помощ по празниците в лечебни заведения „МЕДИКА” - ruse.utre.bg

Над 60 пациента потърсиха спешна помощ по празниците в лечебни заведения „МЕДИКА”

03 януари 2017, 13:17 | Русе утре
  • Снимка:
    МБАЛ "Медика"

На 10 от болните се е наложила спешна хоспитализация в лечебното заведение

Над 60 пациента от Русе и съседните области са потърсили дежурните кабинети на Лечебни заведения „Медика” в последния ден на отминалата 2016 година и в първите дни на 2017 година.

Повече от 50 души са потърсили спешна помощ в Многопрофилната болница за активно лечение „Медика – Русе”. Три са били децата, които са били доведени от родителите си заради сериозни здравословни проблеми. На 10 от болните се е наложила спешна хоспитализация в лечебното заведение. Те са настанени в кардиологичното вътрешното и хирургичното  отделение, както и в Съдова хирургия.

 

Шестима спешни пациенти с кадиологични проблеми са били приети за лечение в Специализираната кардиологична болница „МЕДИКА КОР”. Четирима от тях са мъже, две са жени. Най-младият пациент е на 46 години, най- възрастния на 79 години.

 

Пациентите са от областите Русе, Търговище и Силистра. На територията на тези градове са разположени линейки на Лечебни заведения „Медика”, оборудвани с мобилна система, която максимално скъсява времето “СМП – Cathlab”, чрез ранно известяване на катетеризационната лаборатория. По този начин е осигурена  възможност за първична ангиопластика на всички болни с остър миокарден инфаркт в Русенска, Разградска, Търговищка и Силистренска области.

 

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета