Над 25 см е снежната покривка само от тази нощ в община Русе - ruse.utre.bg

Над 25 см е снежната покривка само от тази нощ в община Русе

11 януари 2017, 10:21 | Русе утре
  • Снимка:
    АПИ

    Кметът:Ситуацията е сложна, затова отново призовавам гражданите да пътуват само в краен случай

21 машини работят в момента на територията на града и разчистват уличните платна

Над 25 см е снежната покривка само от тази нощ в община Русе. 21 машини работят в момента на територията на града и разчистват уличните платна, а 4 роторни снегорина се ползват за тротоарите. Кметът Пламен Стоилов разпореди на снегопочистващите фирми да привлекат още техника и да се работи денонощно.

Тази сутрин, по време на заседание на щаба за действие при тежки зимни условия стана ясно, че всички населени места в Общината имат ток и вода, а пътищата са проходими при нормални зимни условия. Градският транспорт също се движи, но със закъснение, а малогабаритна техника разчиства спирките.

Разчистват се паркингите и местата за кратковременно паркиране, които до края на тази седмица ще могат да се ползват безплатно от гражданите за тяхно улеснение. 

Снегопочистващите фирми са запасени със сол и препарат за размразяване – айсбигон, предвид очаквания валеж и в края на тази седмица.

Към момента обстановката в града е нормална при зимни условия – тротоари, спирки и улици се почистват с наличната техника.

„Ситуацията е сложна, затова отново призовавам гражданите да пътуват само в краен случай. Водачите на автомобили могат да паркират на общинските паркинги, които разчистваме, за да не се получават струпвания в малките улици и да не се пречи на снегопочистващата техника. Нека водачите да са дисциплинирани и да не спират на бус лентите, за да осигурим нормални условия за движение на градския транспорт. Също така апелирам гражданите, които разчистват колите си - да не хвърлят снега върху почистените пътни платна, а в градинките“, заяви  Стоилов.

 „Щабът за действие при тежки зимни условия на Община Русе работи денонощно и правим всичко възможно да осигурим на гражданите сигурност и спокойствие“, заяви координаторът и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

 

Етикети
зимамисия


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета