Зам.-кметът Григоров откри третото издание на Арт салон „Любов и вино“ - ruse.utre.bg

Зам.-кметът Григоров откри третото издание на Арт салон „Любов и вино“

01 февруари 2017, 09:39 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Русенецът Стоян Комитски представи списание „КИК“, посветено на комикси, илюстрации и карикатури

Снощи в Доходно здание беше официално открито третото издание на Арт салон „Любов и вино“. Сред присъстващите бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и председателят на Съюза на българските художници в Русе Валентин Георгиев.

„За мен е удоволствие да открия това събитие, превърнало се в традиция“, заяви г-н Григоров и благодари на участниците в сатиричната изложба „Вино и любов“, с която тазгодишното издание стартира.  Георгиев също се включи с приветствие и поздрави участниците за творбите, които представят и за това, че са се отзовали на поканата да участват. Русенецът Стоян Комитски представи списание „КИК“, посветено на комикси, илюстрации и карикатури, в което значителен брой страници са отделени на изложбата.

Десетки зрители се насладиха на произведения на русенските творци Валентин Георгиев, Стоян Комитски, Николай Маринов – Марчело, художници от София, Пловдив, Плевен, Добрич, Трявна, Ботевград и съседна Турция. Творбите бяха представени по забавен и оригинален начин. Докато разглеждаха сатиричната изложба, посетителите имаха възможността да се насладят на чаша качествено българско вино.

 Арт салон „Любов и вино“ ще продължи до 23-и февруари. Организатори са Община Русе, ОП „Русе арт“ и Драматичен театър „Сава Огнянов“.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители във фоайето на Доходно здание до 10-и февруари.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета