В клуб „Майки със смели сърца“кипи трескава работа - ruse.utre.bg

В клуб „Майки със смели сърца“кипи трескава работа

05 февруари 2017, 13:57 | Русе утре
  • Снимка:
    Клуб „Майки със смели сърца“

Досега сръчните ръце на майките са изработили над 1000 мартеници

Днес в клуб „Майки със смели сърца“ отново кипи трескава работа. Група млади жени опаковат мартенички, ръчно изработени от майките на деца със здравословни проблеми. Всяка мартеничка се поставя в красива опаковка и се обозначава с емблемата на сдружението.

 

Клубът, който е сформиран към Сдружение „Смело сърце“, продължава да се разраства. След успешното участие във фестивалът „Светът е за всички“, майките получиха повече увереност и още по-усърдно работят по новата си инициатива. Тя е за отбелязване на най-българския празник 1-ви март. 

Досега сръчните ръце на майките са изработили над 1000 мартеници. Вече са заявени няколко колективни поръчки. Мартеничките ще бъдат продавани на 15,16 и 17 февруари във фоайето на Русенски университет, сградата. на ректората, от 10.00 до 14.00 ч., в магазин „Кауфланд“ 1 на бул. „Липник“ на 23, 24 и 25 февруари и всеки ден в офиса на сдружението на ул. "Борисова" 99, бл. „Й. Йовков“. Другите места са в процес на уточняване. 

Майките са уверени, че приходите от продажбата на мартеничките ще бъдат достатъчни за покриване разходите на екскурзия до гр. Букурещ и посещение на зоологическата градина, с което ще осъществят една от мечтите на децата си.

 

Тези, които имат желание и възможност да подпомогнат инициативата може да се обаждат на тел. 0888439278, Стойка Панагонова, председател на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Смело сърце“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета