Споделена икономика, нови възможности за работа и още нещо… на Startup Europe Week Ruse 2017 - ruse.utre.bg

Споделена икономика, нови възможности за работа и още нещо… на Startup Europe Week Ruse 2017

09 февруари 2017, 13:36 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Отбелязва се в периода 6 – 10 февруари 2017 в над 40 европейски страни с различни събития

За втора поредна година Русенска търговско-индустриална камара, съвместно с ДРСЗ – Русе, отбелязват Европейската седмица на стартиращите компании – StartUp Europe Week 2017 г. Събитието се проведе в конферентната зала на РТИК, бул. Фердинанд 3А, ет. 2 от 10:30ч.

 

В рамките на инициативата бе поставен фокус върху колаборативната икономика, наричана още и споделена икономика, бързо набираща популярност в Европа. Това е начин, посредством който клиентите се свързват директно чрез онлайн платформи и споделят и/или предоставят за временно ползване разнородни активи, които към момента са им свободни. Агенция по заетостта  запозна с възможностите, които предоставя за стартиране на бизнес, а български стартирали компании в тази сфера ще ни споделят опит от първа ръка.

 

Споделената икономика води до нови и интересни идеи за стартиране на бизнес, възможности за намиране на нова/допълнителна работа и поражда нови форми на заетост. В същото време обаче, поражда напрежение между нови доставчици на услуги на пазара и вече съществуващите оператори. Изключително важна тема от дневния политически ред на ЕС.

 

Събитието се организира като част от Startup Europe Week, общоевропейска инициатива на Startup Europe и Европейската комисия, създадена с цел приобщаване на всички европейски региони в единна стартъп фокусирана програма. Отбелязва се в периода 6 – 10 февруари 2017 в над 40 европейски страни с различни събития. РТИК е съорганизатор за гр. РусеКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета