Пламен Нунев ритуално заряза лозите на Трифон Зарезан в село Екзарх Йосиф - ruse.utre.bg

Пламен Нунев ритуално заряза лозите на Трифон Зарезан в село Екзарх Йосиф

14 февруари 2017, 13:36 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

    Студът не попречи на празника

Нунев: Създаденото с много всеотдайност и професионализъм вино ни носи радост от живота, усмивката на приятели и искрата на любовта

Областният координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев участва днес в ритуално зарязване на лозята в село Екзарх Йосиф /Община Борово/. По традиция, на днешния ден бе избран Цар и Царица на лозята, а честването продължи с фолклорни изпълнения на местни самодейци. „Честит празник на всички лозари, винопроизводители и любители  на виното!

Празникът е останал в хилядолетната ни история с любовта на тукашните жителите към земята, дарила ни с прекрасно грозде, и божествената напитка с аромат на вечност, плодове и слънце. Създаденото с много всеотдайност и професионализъм вино ни носи радост от живота, усмивката на приятели и  искрата  на любовта“, каза Нунев в приветствието си към кмета Илия Данев и жителите на населеното място.

 

Сред официалните гости бяха още директорът на Областна дирекция по безопасност на храните – Русе д-р Андриан Райков, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на Общински съвет Русе, общински съветници от Борово, проф. Велизара Пенчева – ректор на РУ „Ангел Кънчев“.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета