Дечица от детска градина „Червената шапчица“ почетоха Левски - ruse.utre.bg
Alternative Media Group

Дечица от детска градина „Червената шапчица“ почетоха Левски

17 февруари 2017, 15:55 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

  Като награда за знанията си за Апостола, децата се докоснаха до старинните предмети, като някои от тях се заклеха както са правели тогавашните революционери - над револвера, камата и Библията и целунаха знамето с надпис „Свобода или смърт“

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

Гости на малките родолюбци бяха членове на регионален клуб „Ангел Кънчев“ към Национален клуб „Традиция“

Днес децата от ІV подготвителна група на детска градина „Червената шапчица“ заедно със своите учители г-жа Златанова и г-жа Андреева отбелязаха 144 години от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски.

Децата взеха участие във викторина и бяха разделени на два отбора, за да изберат име на своя отбор. Те трябваше да подредят пъзел и да назоват чий е образа, получен при подреждането му. Така единият  отбор получи името „Христо Ботев“, а вторият отбор „Васил Левски“.

Отборите отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Васил Левски, рецитираха стихове за него и разпознаваха текстове от произведения, посветени на делото му.

Гости на малките родолюбци бяха членове на регионален клуб „Ангел Кънчев“ към Национален клуб „Традиция“. Те разказаха за облеклата си, за знамето и оръжията, които носеха - използвани по време на Освобождението. Като награда за знанията си за Апостола, децата се докоснаха до старинните предмети, като някои от тях се заклеха както са правели тогавашните революционери - над револвера, камата и Библията и целунаха знамето с надпис „Свобода или смърт“.

След това всички гости се насладиха на изложбата от детски рисунки посветени на Левски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета