Семинар „Обмяна на добри практики за ранно детско развитие“ - ruse.utre.bg

Семинар „Обмяна на добри практики за ранно детско развитие“

26 февруари 2017, 12:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

В периода 28 февруари -2 март 2017 град Русе ще бъде домакин на семинар за обмяна на добри практики за ранно детско развитие

Специална сесия, в която ще участват заместник-кметове, ще дискутира проблеми на финансирането на детските градини

Семинарът  е организиран от Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), която работи за социалното включване на роми и други уязвими групи в Русе, Шумен, Бургас, Сливен, Монтана и Пловдив с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Акцентът е споделяне и обмяна на добри практики, идентифицирани при изпълнението на проекти в различни райони с различно финансиране, които се превръщат в успешен модел и са от полза и за други общини.

Работещите в проектите от шестте района на ЗОВ -  Русе, Бургас (вкл. Малко Търново и Звездец), Монтана, Сливен, Шумен и Пловдив, ще представят предизвикателствата, с които са се сблъскали в досегашната си работа по ранното детско развитие и решенията, които са намерили, прилагат и смятат за важни да споделят с колеги. Те, от своя страна, ще почерпят опит от детска градина в Търговище, финансирана от Министерството на образованието и науката, от проекти в Русе и Мездра, изпълнявани с финансиране от Норвежкия финансов механизъм и от добри практики с европейско финансиране в Тунджа. Специална сесия, в която ще участват заместник-кметове, ще дискутира проблеми на финансирането на детските градини.

Семинарът ще бъде открит в 13.00 ч. в зала „Дунав 1“, ет. 1 на хотел „Дунав Плаза“ от г-н Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе и г-жа Ирина Файон – ръководител на Звеното за управление на програма ЗОВ към Швейцарското посолство.

Официални гости ще бъдат представители на Министерство на образованието, Министерство на труда и социалната политика, Световната банка, Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и УНИЦЕФ.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета