Дами спретнаха щури купони за 8 март в Ценово - ruse.utre.bg

Дами спретнаха щури купони за 8 март в Ценово

08 март 2017, 17:56 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

За празника си те бяха уважени от кмета на общината д-р Петър Петров и от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева

По традиция с много веселие, музика и танци във всички населени места на община Ценово беше отбелязан Международният ден на жената - 8 март.  За празника си дамите бяха уважени от кмета на общината д-р Петър Петров и от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева. „Нека този празничен ден ви донесе багрите на пролетта и хармонията. Бъдете винаги свежи като пролетните цветя и желани като пролетта“, подчерта в обръщението си към по-нежната половинка на човечеството д-р Петров. Председателят на местния парламент в поздравлението си изтъкна , че „ Вие сте благословени да дарявате живот, да отглеждате и възпитавате децата. Вашата всеотдайност ни прави по-добри и милосърдни. Вие сте нашето вдъхновение , копнеж и сила, благодарение на вас изживяваме по-пълно красотата на света“. Всички празнуващи получиха по китка цвете.

Организаторите от пенсионерския клуб „Млади сърца“ в Ценово се включиха в надпреварата за най-оригинален отговор на тема „Аз обичам моето родно място“. Преди да се развихри купонът в Новград жените възстановиха народния обичай седянка. По този начин беше демонстрирана приемствеността на традициите между поколенията. За пореден път дамите от община Ценово нагледно показаха, че могат да бъдат не само добри домакини, но отлично владеят разказването на приказки, декламирането на любовни стихове, народните и съвременните танци.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета