Пламен Нунев подкрепя фолклорните таланти от село Бъзън - ruse.utre.bg

Пламен Нунев подкрепя фолклорните таланти от село Бъзън

12 март 2017, 09:07 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

Концертът представи местен фолклор

Водачът на листата на ГЕРБ в 19-и МИР Русе и областен координатор Пламен Нунев приветства присъстващите на концерт, посветен на пролетта, който се проведе снощи в салона на читалището на село Бъзън . Нунев получи благодарност от всички за дарените лични средства в подкрепа на местните таланти.

„Оценявам високо активната ви работа през годините за запазване на нашите традиции във вокалното и танцово изкуство. Убеден съм, че ще запазим и обогатим културата си през следващите столетия, защото виждам как новите поколения с желание и енергия възприемат знанията и уменията ви във фолклора“, каза Пламен Нунев.

С изпълнения на песни и танци, посветени на пролетта, на сцената се представиха дамска певческа група „Китка“ с ръководител Силвия Мирчева, група за автентичен фолклор към пенсионерски клуб „Настроение“ с ръководител Милка Христова, група „Любими песни“ с ръководител Стилиян Батанов и група за турски фолклор.

След събитието Пламен Нунев разговаря с кмета на Бъзън Василена Борисова - Цанкова и живеещи в населеното място за проблемите там и очакванията им за приоритетите в дейността на бъдещите народни представителиКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета