Светлана Ангелова в Смирненски: От ГЕРБ даваме ясни решения за хората, а не обещания - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова в Смирненски: От ГЕРБ даваме ясни решения за хората, а не обещания

19 март 2017, 12:05 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

Води се война не на решения за българските граждани, а кампания на обещания

Ние от ГЕРБ даваме ясни решения за хората, а не обещания. Знаете какво сме постигнали през мандат 2009 – 2013 година. Тогава се отдаваше по – голямо значение на строителството на пътища, магистрали и пр. През втория мандат се даде предимство на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, обновяването и строителството на училища и детски градини, каза по време на срещата си с жителите на село Смирненски /Община Ветово/ днес кандидатът за народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова. Тя бе там заедно с колегата си д-р Андриан Райков, за да изслушат проблемите на Смирненски и представят приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ.

 

Хората искат лампите да светят, да няма дупки по улиците, да живеят сигурно и спокойно. Това може да бъде постигнато само при постоянна и адекватна връзка между местната, законодателната и изпълнителната власт, но в момента не е факт. Промяната може да стане само ако дадете гласа си за ГЕРБ, като посочи г-жа Ангелова.

 

През новия мандат ние се ангажираме сериозно с повишаване стандарта на живот на българите, особено на хората от третата възраст. Създаването на повече работни места за младите хора, за да не отиват в големите градове и столицата е сред приоритетите на ГЕРБ, отбеляза тя.

 

Друг акцент, изтъкнат от Светлана Ангелова, бе образованието. Ще се насърчава дуалното обучение, стажовете на студенти и ученици, за да придобият опит в съответствие с изискванията на работодателите и бързо да си намерят работа след завършване.

 

Кандидатът за народен представител коментира, че са необходими повече пари за профилактични прегледи, подкрепа и преструктуриране на Спешната помощ, за да има повече центрове. Ще бъде премахнат на монопола на здравната каса, за да получават всички качествено здравеопазване.

 

В хода на дискусията бяха споделени много сериозни местни проблеми. Местните жители поискаха и промяна в Изборния кодекс. Настояването бе осъжданите след злоупотреби с държавни средства кметове да не могат повече да кандидатстват и заемат обществени и управленски позиции. Даден бе и конкретен пример с кмета на общината. В този смисъл бе очертана нуждата от реформа в съдебната система и пакетът от мерки на ГЕРБ за сериозно противодействие на корупцията.

 

Битката за тези парламентарни избори е особено жестока. Непрекъснато бивате заливани от фалшиви новини. Води се война не на решения за българските граждани, а кампания на обещания. Единствено ГЕРБ предлага реални решения за България и вие се убедихте в това през отминалите години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета