Научна работилница за малки изследователи отваря врати в Русе - ruse.utre.bg

Научна работилница за малки изследователи отваря врати в Русе

27 март 2017, 15:52 | Русе утре
  • Снимка:
    РЗИ,архив

Научните експерименти ще се извършват от самите деца под ръководството на научен ръководител

Второто издание на Научна работилница за малки изследователи ще започне на 1 април 2017 година от 10 часа /за деца от 4 год. до 8 год. /и от 11:30 часа /за деца от 8 год. до 12 год./, с времетраене 60 мин. в „BH Кафе – Библиотека“ гр. Русе, ул. „Добруджа“ №4. Инициативата е по проект на Сдружение „Европейски инициативи без граници“ и се реализира с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, Фондация „Еконт“ и „Строително оборудване“ ООД.

Благодарение на експериментите, които ще се проведат по време на научните работилници, децата ще могат да видят, чуят, пипнат, вкусят и усетят света, който ги заобикаля.

Научните експерименти ще се извършват от самите деца под ръководството на научен ръководител. Експериментите ще са с различна трудност, ще стимулират различни сетива и ще са напълно безопасни за приложение от момичетата и момчетата в бели престилки.

Организаторите са осигурили нужните материали за експеримента, децата ще разчитат на съдействие и ще се научат да правят изводи и обобщения от резултати. За малките изследователи са предвидени и много изненади.

Входът е свободен. За записвания и повече информация можете да се обръщате на  тел. 0888246367 – Благовеста Ценова или да изпратете съобщение на Facebook страница „Научна работилница за малки изследователи“.

Етикети
децамисияBH


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета