По 500 лева за второ дете ще има в община Ценово , реши Общинският съвет - ruse.utre.bg

По 500 лева за второ дете ще има в община Ценово , реши Общинският съвет

29 март 2017, 13:47 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

Сумата ще се изплаща независимо от дохода, който получават майката и бащата

Общинските съветници в Ценово на редовно заседание единодушно подкрепиха Правилника за отпускане на еднократни финансови помощи за жители на общината. Допълнителна подкрепа могат да получат лица, които се нуждаят от скъпоструващо лечение, за покриване на разходи за погребение, за възстановяване на имущество, унищожено при пожар или природно бедствие. До една минимална работна заплата ще бъде отделена от бюджета на общината за абитуриенти и ученици в неравностойно положение. С приетия правилник местните парламентаристи решиха да се стимулира раждаемостта в населените места на общината. За всяко второ новородено или осиновено дете родителите, имат право на еднократна помощ в размер на 500 лева. Тази сума ще се изплаща независимо от дохода, който получават майката и бащата на детето. Единственото условие е двамата родители да имат завършено средно образование и да са жители на общината.

Местните парламентаристи приеха и промяна в бюджетната рамка на общината. По предложение на кмета на Новград Диана Копчева в селото ще бъдат монтирани две автобусни спирки. Новите съоръжения ще предпазват пътуващите за Русе и Свищов при неблагоприятни метеорологични условия.

Докладната записка за определяне на наемната цена и срока за отдаване под наем на общински мери и пасища предизвика бурна дискусия между общинските съветници. Според експертната оценка беше предвиден наем от 17 лева на декар със срок за ползване от пет стопански години. Предложението обаче не успя на събере необходимите гласове и беше отхвърлено.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета