Маратонът на четенето започна в Русенската библиотека - ruse.utre.bg

Маратонът на четенето започна в Русенската библиотека

02 април 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

За първи път читател на Детски отдел остави своя отпечатък в "Алеята на четящите деца на Русе"

С награждаване на най-четящите деца на Детски отдел през 2016 г. стартира Маратонът на четенето в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе. Никол Данева, Симона Младенова, Виктория Минева, Елеонора Младенова, Деница Недева, Екатерина Кюркчиева, Елвина Стоянова, Максим Арнаудов, Анджелина Арнаудова и Дениз Талибов са десетте най-четящи деца, които получиха грамоти и награди, както и списанието за графична култура "КИК". 

 

За първи път читател на Детски отдел остави своя отпечатък в "Алеята на четящите деца на Русе". Това е единадесетгодишната възпитаничка на СУ "Христо Ботев" - Никол Данева, която е прочела 300 книги през изминалата година. Тя откри маратона като прочете откъс от една от любимите си книги пред читатели, приятели и журналисти.

 

Националната кампания насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. И през тази година маратонът отново ще се превърне в извор за вдъхновение и повод за проява на креативност в организирането на събития, посветени на четенето.

 

Инициативите на Русенската библиотека по време на маратона на четенето през 2017 г. се реализират в партньорство с преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и Образователен театър „Любознайко“. В кампанията ще се включат учители и възпитаници на СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Тома Кърджиев“, ОУ "Алеко Константинов", ДГ „Слънце“ и др.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета