Ученици и студенти от Русенския университет влязоха в Къщата на приказките - ruse.utre.bg

Ученици и студенти от Русенския университет влязоха в Къщата на приказките

06 април 2017, 14:54 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Бъдещите начални учители разказваха, пяха и танцуваха, пресъздавайки увлекателно приказни сюжети

Денят на детската книга – 2 април, който светът празнува вече половин век, бе отбелязан днес чрез серия от интересни интерактивни уроци-приказки, представени от студенти от Факултет Природни науки и образование в Русенския университет. Срещите с малките читатели са традиционни за бъдещите учители, а тази година инициативата бе с надслов „Имало едно време… с Мая Дългъчева“.

С подкрепата на своята преподавателка –  д-р Велислава Донева – бъдещите начални учители разказваха, пяха и танцуваха, пресъздавайки увлекателно приказни сюжети от авторката на творби за деца пред ученици от ОУ „Алеко Константинов“. 

Децата слушаха с интерес и живо реагираха на неочакваните обрати в действието. В непринуден разговор след края на приказката, малките ученици разказаха доколко и по какъв начин присъстват книгите в техния свят, какво и защо обичат да четат, а също така - кой е заедно с тях в докосването до чудния свят на книгата.

Студентите спечелиха децата за свои приятели, а те им отговориха със сърцати песни и стихотворения, разказваха любимите си приказки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета