Великденска изложба на занаятите - ruse.utre.bg

Великденска изложба на занаятите

12 април 2017, 10:52 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Кметът Стоилов: Вие сте част от гордостта на Русе. Прекланяме се пред творчеството ви, защото олицетворявате свободния дух на нашия град

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов присъства на откриването на Великденска изложба на Дунавската задруга на народните художествени занаяти, която се състоя в Доходно здание. На събитието присъстваха и председателят на сдружението Татяна Колева, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов, участници и гости на изложбата.

       Експозицията беше открита от г-жа Татяна Колева, която изказа благодарности от името на всички     членове за подкрепата от страна на Община Русе и ОП „Русе Арт“. От своя страна, кметът Пламен Стоилов отправи приветствени думи и пожела на участниците да продължават да съхраняват традициите. "Вие сте част от гордостта на Русе. Прекланяме се пред творчеството ви, защото олицетворявате свободния дух на нашия град“ каза Стоилов.

       Традиционната инициатива се организира със съдействието на  Община Русе и Общинско предприятие „Русе Арт“. Благодарение на изложбата, която ще продължи до 17-и април, гости, приятели и ценителите на българското приложно изкуство и занаяти имат възможност да се докоснат до непоказвани до сега произведения, сред които и иконопис, изработен от 11-годишно момиче от училище „Иван Вазов“.

       В експозицията са представени и автори от други краища на страната като ножарят от Костенец – Николай Гавелски и две майсторки на художествено плетиво от Горна Оряховица – Маргарита Бонева и Кремена Димитрова. Наред с техните творби, русенци могат да станат свидетели и на други приятни изненади, подготвени от майстора на художественото леене Боян Мицов, иконописците Ваня Петрова и Петя Антонова, а самата Таня Колева показа за първи път три нови кукли – лазарки от Поморийско, Санданско и Шоплука.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета