3 119 чужденци от 68 държави внасят данъци в Русе, има и австралиец - ruse.utre.bg

3 119 чужденци от 68 държави внасят данъци в Русе, има и австралиец

15 април 2017, 08:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Западноевропейските данъкоплатци в региона са се увеличили средно с по 10-тима човека от държава

С 34 % са се увеличили през последните 3 години чужденците, внасящи данъци в офиса на НАП в Русе. Сега регистрираните в него чуждестранни физически лица са 3 119 от 68 държави. Най-многобройни традиционно са румънците, които до края на миналата година са достигнали 1 725 човека. След тях се нареждат италианците – 158, като са се увеличили почти двойно и англичаните, които вече са 144. Те са изтласкали на следващите ги места 142 граждани на Турция и 113 виетнамци, чиято диаспора е представена силно в града още от социалистическите години.

Западноевропейските данъкоплатци в региона са се увеличили средно с по 10-тима човека от държава и към момента са представени от 93 германци, 78 французи, 21 австрийци, 5 швейцарци и др. Към българския бюджет се издължават и още 61 руснаци, 15 американци, 8 японци, 7 канадци и 6 китайци. От най-далеко е дошъл и внася пари в него 1 австралиец, а като данъкоплатци в Русе са се озовали и по 1 гражданин на Зимбабве, Тайланд, Мексико, Алжир, Бахрейн. Норвегия, Куба и др.

Като всички физически лица в България, тези от тях, които са получили доходи в страната през 2016 г. и имат задължението да подадат декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ, трябва да направят това до 2 май 2017 г. Декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок. Отстъпка от 5 % ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис или ПИК до тази дата. Данъкоплатците подават с основното тяло на декларацията само онези приложения от нея, които са попълнили за своите доходи, а не всички. Формуляри могат да се получат в офиса на НАП в Русе на ул. „Майор Ат. Узунов” № 19 от 9 ч. до 17, 30 ч. и в 17 пощенски клона в региона, в които могат и да ги подадат срещу входящ номер или да ги изпратят с обратна разписка.

Повече информация, както и помощ при попълване на данъчните декларации, на преводните нареждания и пощенските записи за плащане на дължимия данък могат да се получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

Етикети
ЕСданъциНАП


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Парите