Професори идват за консултативни прегледи в МБАЛ „Медика – Русе” - ruse.utre.bg

Професори идват за консултативни прегледи в МБАЛ „Медика – Русе”

21 април 2017, 11:32 | Русе утре
  • Снимка:
    МБАЛ „Медика – Русе”

Проф. Петър Симеонов, проф. Емил Паскалев и съдовият хирург от Национална кардиологична болница проф. д-р Тодор Захариев пристигат след договорено сътрудничество

Трима специалисти в областта на урологията, нефрологията и съдовата хирургия пристигат в Русе за консултативни прегледи с пациенти от Русе и региона. Проф. Петър Симеонов, проф. Емил Паскалев и съдовият хирург от Национална кардиологична болница проф. д-р Тодор Захариев пристигат след договорено сътрудничество с Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”. Вече няколко години лечебното заведение осигурява на пациентите от Русе и региона консултации с водещи специалисти от различни области на медицината.

 

Прегледите при тримата специалисти ще бъдат на 29 април /събота/ от 9 до 16 часа в Многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА – РУСЕ”, намираща се в сградата на бившата Трета поликлиника на улица „Рига” 35. Консултациите ще стават след предварително записване на телефоните на регистратура: 082502430 или 0884517551.

 

Проф. Петър Симеонов е роден на 3 декември 1953 година в Ямбол. От 1981 година до днес работи в столичната университетска Александровска болница. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност „Урология”. Негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации.

 

Проф. Емил Паскалев е ръководител на катедрата по нефрология на Медицинския университет в София. Председател на Българското нефрологично дружество. Има три специалности – нефрология, вътрешни болести и здравен менинджмънт. От 1991 година е лекар в Александровска болница.

 

Проф. д-р Тодор Захариев завършва медицина във ВМИ – Пловдив. Защитава докторска дисертация на тема „Хирургично лечение на мултифокалната атеросклероза“ и е избран за редовен професор. Има две специалности – обща хирургия и съдова хирургия. Има специализации в Москва, Англия и САЩ в областта на съдовата хирургия. От 1991 г. досега е ръководител на Клиниката по съдова хирургия и ангиология към Университетска болница “Света Екатерина“ и изнася лекции по съдова хирургия пред студенти и специализанти в Медицински Университет – София. Написалл е 7 учебника и монографии, има над 250 научни публикации и съобщения върху всички области на съдовата хирургия в наши и чужди научни списания и на научни форуми у нас и в чужбина. Дългогодишен Национален Консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК. Дългогодишен Председател на Българското Национално Дружество по Ангиология и Съдова Хирургия“ и бивш Президент на „Българската Асоциация по Гръдна, Сърдечна и Съдова Хирургия (БАГССХ) и Председател на Държавната изпитна комисия по специалността „Съдова хирургия“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета