Деца от четири градини показаха свои рисунки в Русенския университет - ruse.utre.bg

Деца от четири градини показаха свои рисунки в Русенския университет

21 април 2017, 12:57 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Изложбата откри ректорът проф. Велизара Пенчева, която каза, че подобни инициативи са полезни не само за децата

Момичета и момчета от детските градини „Пинокио“, „Чучулига“, „Синчец“ и „Пролет“ представиха изложба със свои рисунки, посветени на хората с увреждания във фоайето на Русенския университет. 30-те творби бяха селектирани в конкурса, обявен от общоуниверситетския клуб „Различни и равни“ в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Изложбата бе открита от ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, която каза, че подобни инициативи са полезни не само за децата, а и за възрастните, които трябва да се учат от техния ентусиазъм.

 

Децата бяха подготвили програма със стихове, песни и танци, която представиха пред публиката от студенти, преподаватели и гости в Русенския университет.

 

Студентите от клуб „Различни и равни“ предвиждат да обявят нов конкурс за рисунка в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. В следващото „пораснало“ издание ще се включат ученици от първи до четвърти клас. Идеята на организаторите е конкурсът да стане ежегоден, като всяка следваща година възрастта на участниците ще се увеличава.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета