Ученици от Английската и студенти от университета ще демонстрират знания за ЕС - ruse.utre.bg

Ученици от Английската и студенти от университета ще демонстрират знания за ЕС

08 май 2017, 14:18 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър РУ

РУ и ПАГ „Гео Милев“ ще подпишат споразумение

„Какво знам за Европейския съюз“ е темата на събитието, което ще проведе на 9 май в Русенския университет. То е посветено на 60-годишнината от създаването на организацията и е инициатива на университетския клуб „Журналистика и комуникации“. В срещата ще участват изявени дванадесетокласници от Английската гимназия в Русе, членове на клуб „Дебати“ в Гимназията, учители по английски език, студенти и университетски преподаватели.

В 14 часа в зала 1.311 ще бъде подписано споразумение за партньорство между Университета, чрез катедра „Европеистика и международни отношения“ и БРИЕ (Българо-Румънски Интеруниверситетски Европа Център) и ПАГ „Гео Милев“. Сред целите на споразумението е кариерното развитие, ориентиране и подпомагане на реализацията на учениците от гимназията и студентите, чрез съветничество, стажантски програми и др.

След подписването на документа директорът на БРИЕ доц. Мими Корнажева ще изнесе публична лекция на английски език „Да поговорим за Европа“ от 14:30 часа в зала 2Г.508. По-късно студенти от университета ще направят презентации за гимназистите, а срещата ще завърши с дискусия и обмяна на идеи и контакти. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините