Евромозайка „10 години в звездния кръг на Европа“ - ruse.utre.bg

Евромозайка „10 години в звездния кръг на Европа“

09 май 2017, 16:47 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

  С помощта на педагозите, родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към общочовешките и европейски ценности, традиции и взаимоотношения в общността

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

Днес участваха 120 деца от предучилищните групи

Евромозайка „10 години в звездния кръг на Европа“ украси днес Паметника на Свободата с участието на 120 деца и над 200 разноцветни балони за Деня на Обединена Европа 9 май, в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

      В евромозайка „10 години в звездния кръг на Европа“ участват днес 120 деца от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП„НОИР“.

     Събитието е посветено на десетте години от членството на България в Европейския съюз и Деня на Обединена Европа 9 май. Децата сглобиха мозайката пред Паметника на Свободата с 210 разноцветни балони с хелий, с които изписаха българската годишнина, вплетена във флага на ЕС. Всяка детска градина беше избрала своите посланици, които да изпратят в небето над Русе детските мечти за европейското бъдеще на родината под звуците на Одата на радостта. Във вълнуващото преживяване участваха и приятелите на проекта – деца от ДГ„Червената шапчица“, емоционално свързани със своите връстници чрез съвместни дейности в приключил проект на Община Русе по ФМ на ЕИП.

    Инсталацията „10 години в звездния кръг на Европа“ е композиция от символични елементи за ролята и мястото на България в ЕС. Нестандартната детска изява е планирана в  „Училище по взаимност“, дейност която приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и неформални инициативи. С помощта на педагозите, родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към общочовешките и европейски ценности, традиции и взаимоотношения в общността.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета