Дадоха старт на двудневна обиколка с електрически велосипеди - ruse.utre.bg

Дадоха старт на двудневна обиколка с електрически велосипеди

13 май 2017, 16:04 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

    Събитието няма състезателен характер и е предвидено групата велосипедисти да се движи компактно със средна скорост 20-25км/ч, придружавана от полицейски автомобил, техническо лице по отношение на изправността на велосипедите, медицинско лице

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Инициативата се провежда в рамките на проект „Мрежа за електрически велосипеди“ и ще продължи утре

Днес от площад „Княз Александър Батенберг“ стартира двудневна обиколка с електрически велосипеди за хора над 60 годишна възраст. На събитието присъства  Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ към Община Русе, която приветства присъстващите. „Поздравявам организаторите и участниците за прекрасната инициатива. Със сигурност не е случайно, това, че тръгвате от Русе, тъй като нашият град е известен със своите иновации. Благодаря на организаторите, че дават възможност на Русе да е част от това невероятно събитие. На добър час!" сподели  Петрова.

       Инициативата се провежда в рамките на проект „Мрежа за електрически велосипеди“ и ще продължи до утре. Целта й е да популяризира карането на електрически велосипеди и мрежата за електрически велосипеди в трансграничния регион.

       Събитието няма състезателен характер и е предвидено групата велосипедисти да се движи компактно със средна скорост 20-25км/ч, придружавана от полицейски автомобил, техническо лице по отношение на изправността на велосипедите, медицинско лице, два съпровождащи автомобила със звукова/сигнална техника и бус за транспорт на велосипеди.

       Оператор на мрежата за електрически велосипеди в град Русе е Регионален исторически музей – Русе.

       От 15 май в Русе ще има 10 велосипеда, които с едно зареждане на батерията могат да изминат между 40 и 70км, а гражданите на Русе и гостите на града ще имат възможност, при желание, да се възползват от атракцията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета