Oнлайн среща с клас от Испания в СУ „Възраждане“ – Русе - ruse.utre.bg

Oнлайн среща с клас от Испания в СУ „Възраждане“ – Русе

24 май 2017, 10:49 | Русе утре
  • Снимка:
    СУ „Възраждане“

На следващото онлайн събитие екипите от двете страни ще играят образователни игри, свързани с правата им като европейски граждани

Учениците от 9 „а“ клас, профил „Технологичен – информационни технологии“ на СУ „Възраждане“ – Русе се запознаха със своите партньори по европейския проект в платформата eTwinning , „ Европейският съюз накратко за тинейджъри“.

Видео срещата се състоя в навечерието на 24 май. Учениците от двата класа отдавна плануват тази онлайн връзка и събитието се превърна в истински празник.

На следващото онлайн събитие екипите от двете страни ще играят заедно образователни игри, свързани с правата им като европейски граждани, като използват web3 платформата kahoot. В рамките на проекта гимназистите учат по теми за Европейския съюз- институции и държави- членки, правата на европейските граждани при пътуване, обучение, пазаруване. Обучението е на английски език, а уроците са споделени и достъпни за всички партньори по проекта в най-голямата европейска платформа за споделяне между училища и учители, eTwinning.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета