Пак сигнали за миризми - ruse.utre.bg

Пак сигнали за миризми

25 май 2017, 13:09 | Русе утре
  • Снимка:
    РИОСВ Русе

    РИОСВ-Русе ще направи предложение станцията за качество на атмосферния въздух от „Канев център“ да бъде преместена в Източна промишлена зона на Русе

Продължават контролните проверки по сигналите

Контролните проверки по сигнали за неприятни миризми в Русе продължават. На 23 май от 20.00 до 22.00 часа на „горещата телефонна линия“ и чрез тел. 112 са постъпили 17 сигнала от жители нa кварталите „Родина“, „Здравец“ и „Ялта“. Оплакванията са за наличие на силна миризма на бакелит, изгоряла пластмаса и химикали.

Дежурни екипи от екоинспекицията са обходили районите. Миризма на изгорели гуми и кабели е усетена в кв. „Здравец“. Огнища на нерегламентирано изгаряне на пластмасови отпадъци са констатирани около гаражи в кв. „Здравец“ и местността „Пухлево дере“. Проверките на потенциалните източници са започнали на 24 май и продължават.

Справката от автоматичните измервателни станции сочи, че в този времеви интервал посоката на вятъра е била изток-югоизток. Няма регистрирани превишения на пределно допустимите концентрации на нормираните замърсители, както и повишения на фоновите нива на останалите следени показатели.

От Община Русе ще бъде изискано съдействие за осъществяване на съвместни дежурства в извън работно време на територията на промишлените зони на града.

РИОСВ-Русе ще направи предложение станцията за качество на атмосферния въздух от „Канев център“ да бъде преместена в Източна промишлена зона на Русе.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините