Операта отваря врати за децата днес - ruse.utre.bg

Операта отваря врати за децата днес

01 юни 2017, 12:09 | Русе утре
  • Снимка:
    Държавна опера русе

    Спектакълът е осъществен със финансовата подкрепа на „Русе – град на свободния дух“

В Деня на детето Държавна опера – Русе и Детска опера – Русе ще зарадва малките си почитатели с представление на открито

В Деня на детето Държавна опера – Русе и Детска опера – Русе ще зарадва малките си почитатели с представление на открито.

На 1 юни от 20 часа на Площад Община ще оживеят героите от детската опера на Иван Кръстев „АНИ В ЦАРСТВОТО НА ЦВЕТЯТА“

Диригентската палка е поверена на Свилен Димитров.

Либретото на „Ани в царството на цветята“ е дело на русенеца Илия Деведжиев, вдъхновено от повестта „Царството на цветята“ на белгийския писател Морис Карем. Автор на музиката е композиторът Иван Кръстев, която написва специално за Детска опера – Русе.

Режисьор – Росица Деведжиева, художник на костюмите – Елица Георгиева, вокален педагог – Свилен Димитров, театрални педагози – Илия Деведжиев и Росица Деведжиева, балетни педагози – Радка Великова и Малина Арнаудова.

„Ани в царството на цветята“ е третото заглавие на Детска опера – Русе след коледния мюзикъл „Скрудж“ и „Уестсайдска история“. В него участват и балерини от НУИ “Професор Веселин Стоянов” с хореограф Деница Анчева. В тази опера участват близо петдесет деца на различна възраст от седем до деветнадесет години.

„АНИ В ЦАРСТВОТО НА ЦВЕТЯТА“ е подарък към всички русенски малки и пораснали деца.

Спектакълът е осъществен със финансовата подкрепа на „Русе – град на свободния дух“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета