Приказни герои, пожарна и детска оперета за малките - ruse.utre.bg

Приказни герои, пожарна и детска оперета за малките

02 юни 2017, 14:58 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Приказният герой Попи от детския филм „Тролчета“ беше водещ на шоу-спектакъл

Вчера, в Парка на младежта, в присъствието на стотици деца, техните родители, гости на града и русенци, продължиха празничните събития по повод Международния ден на детето.

       Приказният герой Попи от детския филм „Тролчета“ беше водещ на шоу-спектакъл, в който участваха 30 приказни героя от аниматорна група „Веселяците“, сред които най-новите попълнения – Калинката и Черния котарак, Смърфовете, Понитата и традиционните герои – Елза и Анна, Пепеляшка и принца, Мулан, Покахонтас, смелата Ваяна, Рапунцел и много други. Малчуганите имаха възможността да прегърнат любимите си герои и да запечатат момента със снимка. Събитието беше съпътствано с изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състав за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова. Събитието уважи и зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, който е и председател на УС на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

       Голям интерес за децата предизвика и оборудваният пожарен автомобил, също в Парка на младежта. Екипирани огнеборци и спасители от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ демонстрираха как действа съвременната техника и оборудването, а малчуганите ентусиазирано влизаха в ролята на пожарникари.

       По-късно,  оперетата „Ани в царството на цветята“ от Иван Кръстев; Либрето Илия Деведжиев и Диригент Свилен Димитров, събра многобройна публика, която се пренесе в приказния свят от мечти на главната героиня Ани – момиченце, пътуващо в различни чудни страни. Оперетата е написана специално за Русенската детска опера и трябваше да се състои на открито, но заради дъжда беше на сцената на русенската Опера.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета