Подготвят програма за събитията на българо – румънския детски фонд към БРТПП - ruse.utre.bg

Подготвят програма за събитията на българо – румънския детски фонд към БРТПП

04 юни 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе, архив

Ще се финансират прояви и събития, в рамките на които децата да могат да общуват, да учат заедно, да опознават съседната страна

Българо-румънска търговско-промишлена палата сформира фонд за подкрепа на различни съвместни дейности на български и румънски деца и млади хора, насочени към изграждане на партньорства, провеждане на съвместни здравни, образователни и културни инициативи.

 

„Като трансгранична бизнес организация една от мисиите ни е да подпомагаме и насърчаваме икономическото сътрудничество между съседните държави. Това няма как да е достатъчно успешно без инвестиции в нашите деца – бъдещето на това сътрудничество“, коментират от палатата.

 

Фондът ще привлича и акумулира средства, с които по решение на Управителния съвет на Палатата ще се финансират прояви и събития, в рамките на които децата да могат да общуват, да учат заедно, да опознават съседната страна, да създават приятелства и партньорства.

В момента се подготвя програма за събитията, които ще се осъществят. Приемат се идеи и предложения на тел. 082 507 606 и на електронна поща info@brcci.euКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета