Зам.-губернатор Иванов на работна среща по проект за трансгранично сътрудничество - ruse.utre.bg

Зам.-губернатор Иванов на работна среща по проект за трансгранично сътрудничество

08 юни 2017, 15:58 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Проектът подпомага интегрирането на трансграничния регион по отношение на заетостта и трудовата мобилност

Проектът подпомага  интегрирането на трансграничния регион по отношение на заетостта и трудовата мобилност

Днес, зам.-областният управител на Област Русе Свилен Иванов, в чийто ресор е провеждането на регионалната икономическа политика, участва на работна среща на екипите по проект “Integrated employment interventions in the Border Cooperation Region, Giurgiu – Ruse”. Водещ бенефициент е Румънски червен кръст клон Гюргево, а партньорите от България са Областна администрация Русе и Българска академия на науките.

По време на срещата  Иванов се  запозна с дейностите по проекта, включващи проучване пазара на труда, организиране и провеждане на 5 мотивационни кампании, 2 панаира с работодатели, разработване на онлайн платформа, създаване на два регионална центъра за обучения на целевите групи и др. Интерактивната платформа ще продължи да съществува достатъчно продължителен период след приключване на проекта, като нейната цел е да свърже работодателите и съответните заинтересовани лица от трансграничния регион Русе – Гюргево. Целева група по проекта са 100 неактивни работни лица, 100 безработни и 300 нито учещи, нито работещи, нито търсещи работа.

Работните екипи от трите институции обсъдиха детайлно начина на изпълнение на всяка една от заложените дейности.

На 15 юни в гр. Гюргево ще бъде проведена встъпителна пресконференция от страна на водещия бенефициент.

Проектът е разработен съвместно с експерти от Областна администрация Русе и одобрен по програмата за сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020 г. Той цели да подпомогне интегрирането на трансграничния регион по отношение на заетостта и трудовата мобилност, уточняват от Областна управа.   

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета