Поредното ваканционно лято в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - ruse.utre.bg

Поредното ваканционно лято в Регионална библиотека „Любен Каравелов“

10 юни 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

През всички делнични дни децата от вече сформираните групи ще участват в творчески ателиета

Започва поредното ваканционно лято в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Акцентът и тази година е насочен към заниманията с деца от първи до шести клас, като целта е у тях да се създава умението за работа в екип. В ролята си на културен център, Библиотеката ще търси нови подходи към модерната социализация на подрастващите, към развитие на техните речеви, творчески и технологични умения, обогатяване на общата култура, езиковата и функционалната им грамотност. Заниманията, които ще продължат до 18 август, ще се водят от квалифицирани русенски педагози и специалисти.

Тематичните ателиета, в които децата ще творят, играят и забавляват, са „С книга и куфар и компас“, „Финансова грамотност за деца“, „ЗД-моделиране и програмиране за деца“, „Азбука на здравето“, „Гимнастика на мозъка“, „Работилничка за общуване“, „Забавна наука и еко лаборатория“ и „Забавен английски чрез игри и еко занимания“. През всички делнични дни децата от вече сформираните групи ще участват в творчески ателиета, ще се забавляват чрез образователни, интерактивни и ролеви игри.

 

Партньори на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ при реализиране на ваканционните занимания са Сдружение „Културни пространства“, Центърът за кариерно ориентиране, Регионалната здравна инспекция и Българският червен кръст в Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета