Министър Нанков обеща да бъде направен поетапно основен ремонт на пътя Русе-Бяла - ruse.utre.bg

Министър Нанков обеща да бъде направен поетапно основен ремонт на пътя Русе-Бяла

10 юни 2017, 13:52 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

    Ремонтът му ще започне още това лято, защото е в най-тежко състояние.

Министърът съобщи, че са предвидени 4 милиона лева за превантивен ремонт на пътния участък по протежение на Беленския баир

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се ангажира да бъде направен поетапно основен ремонт на сегашния път Русе-Бяла, наричан от шофьорите „път-убиец“ заради честите катастрофи с ранени и жертви. Двата най-тежки участъка от София до Русе са край Луковит и Бяла-Русе. Последният е в много лошо състояние, като на места има пропадания, образували се от интензивния трафик на тежкотоварни камиони.

Министърът съобщи, че са предвидени 4 милиона лева за превантивен ремонт на пътния участък по протежение на Беленския баир. Ремонтът му ще започне още това лято, защото е в най-тежко състояние.

С въвеждането на системата за тол такси ще има сигурен механизъм за устойчив пътен сектор, който да се самофинансира, увери Нанков.

 

Изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търново е един от основните приоритети за правителството, добави още той. За изграждането на автомагистралата са нужни 600 милиона евро. Нанков не можа да се ангажира с точен срок кога реално ще започне същинското й строителство, тъй като може да има обжалване, свързано с оценката на въздействието на околната среда. В края на 2018 г. обаче може да започне реалното възлагане по самото изграждане на магистралата.

 

Двата приоритетни участъка са обходът на Бяла, който е от 36 км, и 43 км от Русе до Бяла.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета