Благотворителен фестивал „Рак сайкъл“ - ruse.utre.bg

Благотворителен фестивал „Рак сайкъл“

15 юни 2017, 10:26 | Русе утре
  • Снимка:
    Ротари клуб Русе

    Фестивалът ще се проведе на 17 и 18 юни 2017г. пред „Операта“ от 10,00ч. до 20,00 часа.

Средства са за ремонт на музикалните в НУИ „ Проф. Веселин Стоянов“ и каузата „Талант без граници“

 За седма поредна година, Ротари клуб Русе, Ротари клуб Русе Дунав, Ротаракт и Интеракт клубовете, съвместно с НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и Община Русе организират благотворителен фестивал „Рак сайкъл“. Фестивалът ще се проведе на 17 и 18 юни 2017г. пред „Операта“ от 10,00ч. до 20,00 часа.

Традиционният  проект е насочен към опазване на околната среда, рециклиране, здравословен начин на хранене, спорт и живот, изява на таланти от Русе. Основната му цел е да повиши информираността и подбуди интереса на деца, младежи и по-възрастните жители на града към разделно събиране на отпадъци, опазване на околната среда и проява на отговорно отношение към природата и самите нас. Да покаже, че често забравени неща и вещи, които сме готови да изхвърлим, могат да се окажат ценен ресурс, да спестят разходи и да са източник на вдъхновение.  По време на фестивала ще има ателиета за различни видове игри, фейс пейнтинг, демонстрации, лекции, изложба на картини. Националната гимназия по изкуствата ще бъде представена от най-талантливите си ученици, които ще покажат на гостите и жителите на Русе дарбите си. Предвидили сме  демонстрации и открити уроци по различни видове спортове – хип – хоп, салса, канго джъмп, зумба, бели денс, суинг денс, карате, народни хора и други .

Всички събрани по време на фестивала средства ще бъдат дарени на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов“ в  Русе за ремонт на музикалните инструменти в подкрепа на каузата „Талант без граници“. Инициативата е част от проектите по случай честването на 80 години Ротари в Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета