Зафер Галибов представи книгата си „Светлописите“ - ruse.utre.bg

Зафер Галибов представи книгата си „Светлописите“

02 юли 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

Галибов :Нека скромните възможности на старата фотография в България да ни подтикне към съзвучие с цялото разнообразие на историята

на историята на цивилизацията, представяща индивидуалната памет на преживяното. Езикът на фотографията е език, разбираем за всеки човек на планетата. 

Заедно с представянето на книгата на Зафер Галибов, Roustchouk.BG презентира своя изложба с оригинални фотографии от почти всички стари русенски фотографи. Проектът Roustchouk.bg е дело на един малък, но ентусиазиран екип, който си поставя за цел да осветли историята на родния град, като събира информация, изучава и популяризира миналото на града. 

В края на вечерта Зафер Галибов написа свое послание в „Книгата за впечатления“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“:

 

„Нека скромните възможности на старата фотография в България да ни подтикне към съзвучие с цялото разнообразие на историята на цивилизацията като нейно неделимо цяло. Животът е преходна емоция. Светлописите са индивидуалната памет на преживяното. Да запазим в един Музей на фотографията изображенията, които съчетават силно чувство за история и непреходни ценности за всеки човек на планетата.“ Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета