Димитър Наков откри 17-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“ - ruse.utre.bg

Димитър Наков откри 17-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“

03 юли 2017, 11:42 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Той връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов

       Днес, заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри 17-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“. На събитието присъстваха още председателят на фондацията г-жа Здравка Бърдарова, преподаватели в класните стаи, родители и деца. 

“Поздравявам г-жа Бърдарова за амбицията да развива благородната кауза и да подпомага даровитите деца в нашия град, полагайки неуморни усилия вече 17 години да реализира тази прекрасна лятна академия“, заяви Наков и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

„Лятна детска академия” включва обучение на деца и младежи от 10 до 18 г. в различни сфери от изкуството и науката, което ще бъде водено от специалисти в дадената област. Заниманията са безплатни, с продължителност 4 часа на ден, а фондацията осигурява всички необходими материали. Приети са 130 деца в класни стаи: „Начално програмиране”, „Пантомима”, „Фолклорни танци”, „Куклен театър”, „Творческо писане, хайку и журналистика”, „Работилница за комикси”, Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология”, „Компютъна математика”, „Уеб дизайн”, „Рисуване и Цветознание”, „В чудния свят на растенията”.

Създатели и учредители на фондация „Бистра и Галина” са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови. Създанена е през 1998 г. в гр. Русе. Нейната основна цел е подпомагане образованието, професионалното обучение и творческото развитие на талантливи деца и млади хора от Русе и региона, както и популяризиране на културното наследство на България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета