Първият в България интерактивен център за ранно детско развитие- през септември - ruse.utre.bg

Първият в България интерактивен център за ранно детско развитие- през септември

16 юли 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Сдружение „Еквилибриум“ ще го открие

През месеците юли и август ще се приключи с обзавеждането и техническата подготовка на новия център, който ще се намира на улица „Доростол“. Центърът е свързан с работа с деца, родители, учители и професионалисти в областта на детското развитие.

Официалното откриване ще бъде на 14 септември, на което ще присъстват представители на Фондация "Велукс", които са спонсори на програмата, както и партньори на Еквилибриум от Швеция и Шотландия.

Новият интерактивен център ще бъде представен в София, като с новите методи на работа ще бъдат запознати заинтересованите страни в областта на образованието и услугите за закрила на децата.

През месец август предстои провеждането на майсторски клас на открито с малки деца, който ще позволи на екипа на Еквилибриум да демонстрира методи, които се фокусират върху свободата на детето да изследва и да се самообучава чрез ангажиране с природата в компанията на други деца.

Започна провеждането на семинари за професионалисти работещи с деца, които са нестандартни и предизвикателни, с цел ограничаване на намесата и инструкциите. Изследванията ясно показват, че когнитивното, езиковото и сетивното развитие се насърчават най-добре чрез свободната игра. Така че, „Учители, оставете децата сами!“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета