Закриха Лятната детска академия - ruse.utre.bg

Закриха Лятната детска академия

16 юли 2017, 10:28 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Създатели и учредители на фондация „Бистра и Галина“ са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови

Днес, в „Канев център“ се състоя закриването на Лятна детска академия, провеждана ежегодно от фондация „Бистра и Галина“. На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков, председателят на фондация „Бистра и Галина“ Здравка Бърдарова, преподаватели, родители и участници.

         Кръстева поздрави децата за постигнатите успехи и наученото в класните стаи през последните две седмици, което беше представено на тържеството днес.  „Това, което г-жа Бърдарова прави всяка година за над 100 отличници е достойно за уважение. Една от инициативите на Общината е до 2025 година Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите. Щастлива съм, че всички вие, скъпи деца, както и вашите преподаватели, сте вече част от този процес“, обърна се а Кръстева към участниците в академията.

Лятната детска академия включва обучение на деца и младежи от 10 до 18 год. в различни сфери от изкуството и науката, водено от специалисти в дадената област. Безплатните занимания са с продължителност 4 часа на ден, а фондацията осигурява всички необходими материали.

       Приети бяха 130 деца в класни стаи: „Начално програмиране“, „Пантомима“, „Фолклорни танци“, „Куклен театър“, „Творческо писане, хайку и журналистика“, „Работилница за комикси“, Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология“, „Компютърна математика“, „Уеб дизайн“, „Рисуване и цветознание“, „В чудния свят на растенията“.

Създатели и учредители на фондация „Бистра и Галина“ са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови. Създадена е през 1998 год. в гр. Русе. Нейната основна цел е подпомагане образованието, професионално обучение и творческото развитие на талантливи деца и млади хора от Русе и региона, както и популяризиране на културното наследство на България.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета