Областният информационен център с изнесена приемна в книжарница „Хеликон“ - ruse.utre.bg

Областният информационен център с изнесена приемна в книжарница „Хеликон“

22 юли 2017, 12:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Областен информационен център – Русе

Представиха сборника с разкази „Преодоляване“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020

Областният информационен център – Русе организира изнесена приемна в книжарница „Хеликон“. В този дом на книгата той представи пред четящата публика едно уникално издание – сборника с разкази „Преодоляване“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

Изданието е посветено на 10 години от членството на България в Европейския съюз, затова историите в книгата са 10, толкова са и техните автори: Кристин Димитрова, Христо Карастоянов, Михаил Вешим, Мирела Иванова, Александър Шпатов, Георги Господинов, Теодора Димова, Захари Карабашлиев, Владимир Зарев и Иво Иванов.

Повечето от разказите в книгата са вдъхновени от съдбите на хора, изгубили себе си и мотивация, но с подкрепата на програмата, намерили нов път в живота си. „Преодоляване“ освен всичко друго разказва за силата на човешкия дух. Информацията за книгата, за ОП „Развитие на човешките ресурси“, за ЕСФ изнесе Габриела Стефанова. Тя запозна присъстващите с Областния информационен център – Русе и с услугите, които той предоставя на гражданите, ролята му да популяризира добрите примери, които се случват у нас, благодарение на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

След официалното представяне известната актриса Мариана Крумова прочете откъси от творбите, за да усети публиката техния дух. Интелектуалецът и литературен критик Крум Гергицов, който предварително беше прочел книгата, даде висока оценка за изданието. „Може да е поръчано, но не е поръчково, развълнува ме“ – каза той. „Силни автори, силни разкази, ювелирно издание, идеята на ОП „Развитие на човешките ресурси“ да инвестира в него е много добра“ – присъедини се и книжарката Ваня Хинкова. Отзивите и от други читатели бяха отлични. 

В края на срещата всички присъстващи получиха като подарък луксозното издание, флаери с наши координати и брой на списание „Панорама“, посветено на 10-ата годишнина от присъединяването на България и Румъния към ЕС и настъпилите през този период промени.

 

ОИЦ – Русе е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета