Обсъждаха механизъм за задържане на деца в училище - ruse.utre.bg

Обсъждаха механизъм за задържане на деца в училище

24 юли 2017, 17:06 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Решението за създаване на структурата е на Министерския съвет

По инициатива на Областна администрация Русе и  Регионалното управление на образованието в Русе, днес се проведе работна среща във връзка с Решение №373 от 05.07.2017 г. (на основание чл.8, ал.3 от Устройствения правилник на Министерски съвет и на неговата администрация) за създаване на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Модератор на срещата беше Валентин Колев, заместник- областен управител, участваха  представители на осемте общини на територията на областта, РДСП Русе, ДСП Русе,  ОЗД към ДСП Русе, ОДМВР Русе и експерти от Областна администрация.

Димитър Райнов, началник на Регионалното управление на образованието представи в резюме Механизма, неговите цели, както и график на дейностите, заложени в него.

Участниците в срещата обсъдиха съвместни действия по спазване на кратките срокове, заложени в Механизма, както и конкретните ангажименти, които имат като институции при реализирането му.

В края на срещата, заместник- областният управител предложи във втората половина на август в същия формат да бъдат отчетени реализираните до този момент дейности.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета