Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на художника Стефан Кацаров - ruse.utre.bg

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на художника Стефан Кацаров

01 август 2017, 11:25 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

По случай неговата 80-та годишнина и за значителния му принос към изкуството

Днес кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на художника Стефан Кацаров по случай неговата 80-та годишнина и за значителния му принос към изкуството. На събитието присъства и дългогодишният русенски журналист и автор на документални книги за спортната слава на Русе - Александър Недков.

„Вашият дългогодишен творчески път Ви е превърнал в човек на изкуството, който да служи за пример. Благодаря Ви за това, което сте направили за нашия град“, заяви г-н Стоилов и връчи на именития художник златна значка „Русе“, грамота и поздравителен адрес за годишнината му.

Стефан Кацаров благодари за оказаното му внимание и пожела на г-н Стоилов все така успешно и всеотдайно да се грижи за красивия град Русе, като в знак на уважение му подари една от своите картини.

Предложението за отличаване на Стефан Кацаров е  от художници, завоювали признание в своята сфера и приемащи успехите си като неотменен факт от общуването с твореца: Владимир Ангелов, Тодор Делев, Атанас Владимиров, Николай Караджов.

 

Стефан Кацаров завършва Висшия институт за изобразително изкуство „Николай Павлович“ в София. Участник е в десетки национални изложби, подреждал е своя самостоятелна в Букурещ, Румъния. По време на дните на Русе в Сент Уан /Париж/, Франция, Стефан Кацаров аранжира и представя работите на русенските майстори.

Стефан Кацаров участва активно повече от четири десетилетия в художествения живот на Русе и България. Близо две десетилетия е уредник и директор на Русенската галерия, за утвърждаването и обогатяването на която има безспорен принос. Повече от 40 години той обикаля страната - от север на юг и особено Русенския регион, поречието на реките Янтра и Русенски Лом, където намира своето вдъхновение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета