Спряха обществени чешми в Тетово, Ново село и Червена вода - ruse.utre.bg

Спряха обществени чешми в Тетово, Ново село и Червена вода

02 август 2017, 09:51 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Заради отклонения в качеството на водата от тях

През отминалата седмица експертите на Регионална здравна инспекция – Русе извършиха 136 проверки в обекти с обществено предназначение и заведения за обществено хранене на територията на град Русе и в общините Русе, Иваново, Две могили в Русенска област – местни водоизточници, плувни басейни, спортни обекти, фризьорски и козметични салони, детски заведения, магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, читалища, концертни зали, транспортни обекти, хотели и места за настаняване, магазини за дрехи втора употреба, ЗОХ, обекти за търговия с ОХВС и др.

 

Издадени са 10 предписания, от които 6 за задължителни хигиенни мерки. Останалите 4 са за спиране на експлоатацията на обекти. Временно е спрян детски плувен басейн и постоянно на три местни обществени чешми в селата Тетово, Ново село и Червена вода поради отклонения в качеството на водата от тях.

 

Извършени са проверки на плувни басейни в Русе и селища от Русенска област и са взети 7 водни проби от водите за къпане за лабораторен анализ по химични и микробиологични показатели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините