Международният детски „АРТ ПРИСТАН Русе 2017“ завърши днес - ruse.utre.bg

Международният детски „АРТ ПРИСТАН Русе 2017“ завърши днес

01 септември 2017, 13:11 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

  Пленерът се организира от сдружение с нестопанска цел „Детски пристан Русе“, с финансовата подкрепа на д-р Славейко Джамбазов, спомоществователи, със съдействието на Община Русе, Mall Rousse, Авангард принт и РБ “Любен Каравелов”

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

Участваха 23 деца от България и Румъния – художници, фотографи и творци на слово

Днес, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова откри официално изложбата на шестия международен детско-юношески пленер „АРТ ПРИСТАН Русе 2017“ и връчи грамотите на всички участници.  Тя им пожела да продължават да творят и да се раздават в посоката, в която усещат най-голямо удовлетворение и щастие.

Пленерът се организира от сдружение с нестопанска цел „Детски пристан Русе“, с финансовата подкрепа на д-р Славейко Джамбазов и други спомоществователи, със съдействието на Община Русе, Mall Rousse, Авангард принт и Регионална библиотека “Любен Каравелов”.

Тази година темата беше „ПОРТРЕТИ“. Участие взеха общо 23 деца от България и Румъния – художници, фотографи и творци на слово. Децата приложиха различни техники в живописта, графиката и другите видове изобразителни изкуства. Фотографите представиха своя различен поглед към темата. Литератори с интерес към творческото писане имаха пълна свобода да изразят себе си.

През октомври и ноември 2017 експозицията ще е достъпна за широката общественост в Mall Rousse и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета