Магдалена Георгиева – втора на "Полските щурчета" - ruse.utre.bg

Магдалена Георгиева – втора на "Полските щурчета"

11 септември 2017, 10:16 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Председател на журито беше Мими Иванова

В Полски Тръмбеш, родния град на Веселин Маринов, се състоя третият Национален конкурс за млади изпълнители "Полските щурчета". Маринов е основател и директор на музикалния конкурс, който се организира съвместно с Община Полски Тръмбеш. Тази година конкурсът се състоя от 7-ми  до 9 –ти септември и съвпадна с празника на града.

Магдалена Георгиева (8 г.) от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ - Русе при Възрожденско читалище „Зора“ завоюва втора награда в първа възрастова група в певческата надпревара сред най-малките. Председател на журито беше Мими Иванова. Заедно с нея талантите оценяваха Развигор Попов, Росица Кирилова и композиторите Пламен Велинов, който е и автор на химна на конкурса, Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки.

Тази година журито беше изключително затруднено в определянето на призьорите, тъй като всички участници представиха на откритата сцена в малкия град големия си талант и високото майсторство на вокалните педагози от цяла България. По време на пресконференцията в събота, журито изрази мнение, че представянето на участниците в това издание е на световно ниво. Това прави наградата на Маги изключително ценна, споделя нейния вокален педагог Вили Икономов.

Всяка конкурсна вечер на „Полските щурчета“ завършваше с концерти на популярни изпълнители. На 7 септември участниците и гостите на града имаха възможност да се насладят на Крисия и Дара, а на 8 септември - на рециталите на трио „Сопрано“ и на Миро.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета