Над 1600 първокурсници започват учебната година в Русенския университет - ruse.utre.bg

Над 1600 първокурсници започват учебната година в Русенския университет

14 септември 2017, 12:58 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

    Срокът за подаване на документи е до 29 септември

В момента е в ход приемането на документи за обучение в 80 магистърски програми

Русенският университет открива Новата академична учебна година на 18 септември от 10 часа пред сградата на Ректората. Повече от 1600 са първокурсниците, които започват обучение в 52 бакалавърски програми на висшето училище.

Тази година над 80% от кандидат-студентите използваха електронната платформа за подаване на документи, като голяма част от тях използваха и възможността да се явят на предварителните изпити в Русенския университет.

В момента е в ход приемането на документи за обучение в 80 магистърски програми. Срокът за подаване на документи е до 29 септември, а резултатите от класирането ще бъдат обявени до 3 октомври 2017 г. 

Ректорът - проф. Велизара Пенчева представи плановете за развитие на университета през новата академична година.

С разкриването на Филиал Видин се реализират част от плановете по изпълнение на  стратегическата задача за позиционирането на Русенския университет като водеща образователна и научноизследователска институция в Дунавския регион. Над 125 студенти първокурсници ще започнат обучение във Видин в шест специалности в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ - Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта, Европеистика и глобалистика, Индустриален мениджмънт, Компютърни науки, Бизнес мениджмънт (дистанционна форма).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините