Зам.-кметът Кръстева откри екоинициатива „Стара хартия за нова книга“ - ruse.utre.bg

Зам.-кметът Кръстева откри екоинициатива „Стара хартия за нова книга“

17 септември 2017, 14:51 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

  Децата имаха възможност да се насладят на постановката „Нахрани ме разделно“ от „Театър на приказките – София“

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

Всяко дете, донесло поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор и подаръци

Днес зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД Тодор Бургуджиев, директорът на РУ „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова и управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова откриха третото издание  на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“.

Г-жа Наталия Кръстева поздрави всички деца от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и благодари на всички родители и деца, които цял ден чакат на голяма опашка да получат своята книжка.

Всяко дете, донесло поне 5 кг стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор и подаръци от партньорите на кампанията. Организатори на инициативата са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“, с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Децата имаха възможност да се насладят на постановката „Нахрани ме разделно“ от „Театър на приказките – София“. По време на празничната програма за настроението на присъстващите се погрижиха още детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави от Общинския детски център за култура и изкуство. През целия ден децата могат да експериментират и да творят в разнообразни работилници и ателиета за приказки, фотография, стъклопис, грънчарство, физика и химия, декупаж, еко-ювелир и др.

Бяха обявени и победителите от специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова книга“ –  конкурсът за кратък разказ „Стари герои в нови истории“, в който децата бяха провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация. Победителите може да видите на http://www.greenwich.bg/, както и на официалната facebook страница на „Стара хартия за нова книга“.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета