Областна администрация се включва в Деня без загинали на пътя - ruse.utre.bg

Областна администрация се включва в Деня без загинали на пътя

19 септември 2017, 16:56 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Благородната цел на организаторите е да се привлече вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя

За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция под името EDWARD – European Day Without A Road Death.

Институциите и партньорите подкрепящи инициативата на TISPOL са повече от 80 и сред тях са министерства, държавни агенции, областни администрации, общини, фондации, медии и др.

Мотото на тазгодишната операция, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) е СПАСИ ЖИВОТ! и се подкрепя от Европейската комисия.

Благородната цел на организаторите е да се привлече вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя и чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката за загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Включването на България в операцията е стъпка към намаляване броя на ранените и загиналите от инциденти на пътя и ще ни нареди до държавите запазили повече човешки животи!

Нека заедно заявим своята съпричастност и ангажираност, популяризирайки 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя!

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините