Изложба „Светът, видян през очите на две жени“ - ruse.utre.bg

Изложба „Светът, видян през очите на две жени“

20 септември 2017, 13:57 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Събитието е в чест на Независимостта на България

В Регионалния исторически музей областният управител Галин Григоров oткри изложбата „Светът, видян през очите на две жени“. Той подчерта, че тя допринася за обогатяването и развитието на приятелските взаимоотношения между народите на България и Румъния.

Сред официални гости бяха комисар Димитър Павлов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, Ренета Рошкева, заместник директор на Регионалния исторически музей, представители на румънски културни институции и местната власт. Поздравителни адреси бяха получени от името на кмета на община Русе Пламен Стоилов и проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Къчнев“.

Събитието се организира от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева и е част от честванията по повод Независимостта на България.

Експозицията включва 54 произведения на изкуството, изработени от Петра Шербанеску и Симона Делиу.

Шербанеску има над 26 годишен трудов стаж като уредник по проблемите на изкуството в Окръжния музей „Теохари Антонеску“ Гюргево. В момента работи като учителка по рисуване към Народно училище за изкуства и занаяти Гюргево и Културен център „Йон Виня“.

Делиу по професия е лекар, завършила факултета по обща медицина и фармация „Карол Давила“ в Букурещ, а рисуването се е превърнало в нейно хоби. Сред любимите й методи е съчетаването на пластично с декоративно изкуство, използвайки камък и дърво.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета