Информационна седмица на осиновяването - ruse.utre.bg

Информационна седмица на осиновяването

23 септември 2017, 12:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе, архив

От 24 до 28 септември в Русе

За четвърта поредна година екипът на ЦОП към Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе ще реализира Информационна седмица на осиновяването от 24 до 28 септември, която включва следните инициативи:

– 24.09.17 г. – Празник „Приятели на осиновяването” от 10.00 до 13.00 ч. в Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе. За осма година КСУДС събира заедно осиновители, осиновените им деца, кандидат-осиновители, приемни родители и приемни деца, приятели на осиновяването. В празника, посветен на децата, ще имат участие мажоретен състав, анимация с елементи на зумба, подвижни игри на деца и родители, детски състав на модерен балет към ОМД, състав на ФТТ „Н. Киров”, фокусник и др.

– 25.09.17 г. – 9.00 ч.- информационен ден с участие на медии, кандидат-осиновители, осиновители с акцент нуждата от подкрепа на осиновителите и осиновените им деца. Дискусия на тема „Подкрепа на семействата през целия процес на осиновяване и отглеждане на децата”.

26.09.17 г. – Консултативен ден с гости–специалисти в КСУДС от 09.00 ч. до 12.00 ч. /консултациите са безплатни/ – детски психолог и психотерапевт, логопед, психолози и социални работници с опит в сферата на осиновяването. За целта е необходимо предварително записване на тел. 0885 663 421.

– 27.09.17 г. – Ден на отворените врати за осиновени деца и техните родители в Първия в България семеен интерактивен център „В света на ранното детство“ на СНЦ „Еквилибриум” – 09.00 ч. – 12.00 ч. Адрес: гр. Русе, ул. "Доростол" 22 (Жилищна кооперация в сиво и червено – партер, вход от към детска градина „Слънце“).

– 28.09.17 г. – Закриване на Националната седмица на осиновяването със засаждане от осиновители на дърво – дъб . Жълъдът е символ на продължаващия живот в двора на КСУДС.

По време на Информационната седмица на осиновяването във фоайето на КСУДС ще са изложени рисунки на деца на тема „Моето семейство”, свързана с Националните седмици на осиновяването.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета