Регионален исторически музей – Русе ще отбележи Международната нощ на прилепите - ruse.utre.bg

Регионален исторически музей – Русе ще отбележи Международната нощ на прилепите

29 септември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РИМ

Програмата започва в 18.00 часа с образователни игри

С поредица от занимателни игри, работилници и демонстрации Регионален исторически музей – Русе ще отбележи Международната нощ на прилепите. Събитието ще се проведе в петък, 29 септември, от 18.00 до 21.00 ч. в Лапидариума, зад сградата на Историческия музей.

Поредица от занимателни работилнички ще провокират интереса на малките посетители на музея към тайнствения живот на прилепите. Програмата започва в 18.00 часа с образователни игри и ателие за изработване на домино. С помощта на аниматори от отдел „Природа“ децата ще разберат какво е да бъдеш прилеп. Специално изграден тунел в Лапидариума ще помогне на гостите на музея да разберат как летящите бозайници се ориентират в тъмното. Присъстващите ще имат възможност да „маркират“ прилепи и на научат повече за методите за улавянето им. Предвиден е също Face Painting „С лице на прилеп“. Малките и големи посетители ще следят прилепи чрез ултразвуков детектор.

Международната нощ на прилепите се провежда за 21 път в русенския музей. Тази година събитието е част от Европейсаката нощ на учените, която се провежда на 29 септември, петък.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета